Wildplukwandeling en koken

Datum: 

21 april: 15u - 20u

Wilde planten. Sterrenchefs gebruiken ze sinds kort weer volop in hun gerechten. Maar hoe weet je nu wat je moet plukken en hoe het smaakt?

Tijdens deze workshop leer je Balen kennen als een eetbaar landschap! Speur borduren af naar wilde planten waarmee je in de keuken aan de slag kan. Scherp je blik aan om te detecteren of het stukje groen waar je achteloos aan voorbij loopt misschien dé frisse smaakmaker is voor je lunch. In een wereld waar smaak steeds vlakker wordt, zijn deze smaakbommetjes die zomaar voor het rapen liggen echt een zegening voor je smaakpapillen.

Met herboriste en natuurkok Natalie van 'Les Odettes' gaan we op zoek naar eetbaar lekkers naast je deur. Ze leert je wat je beter wel en niet in je mond kan stoppen. We bekijken alle planten aandachtig en monsteren ze op schoonheid, maar ook op soort, geur, standplaats én smaak. Want waar kan je die klaverzuring, magnolia of sparrennaalden in je keuken mee combineren?

We gaan op zoek naar wat de natuur in jouw leefomgeving in dit seizoen te bieden heeft, en proeven de ene verrassing na de andere.

Nadien koken we samen een heerlijke maaltijd bij elkaar met wat we verzameld hebben.

Breng een tas mee om wat te verzamelen, een schaar, klein mesje en wat kleine zakjes.

Deze workshop kost 45€ pp. Je kan inschrijven door een mailtje te sturen naar sandra@destokvis.be. Je ontvangt dan een mailtje met de betalingsgegevens, je inschrijving is definitief na ontvangst van betaling. Kan je er door omstandigheden jammer genoeg toch niet bij zijn, dan mag je iemand anders in je plaats sturen.