Vachtvilten

Datum: 

3 oktober: 10-16u

We ontrollen een gehele schapenvacht (geschoren!! er werden geen dieren gedood) met lange lokken en gaan een dagje aan het werk om te eindigen met een prachtig, stevig tapijtje… Heel decoratief in huis én een gezond alternatief voor de gelooide vachten uit de winkel.

We beginnen met ruwe, vette schapenwol die nog ruikt naar een schaap. De geschoren schapenvachten komen van de natuurkudde uit het Drongengoedbos, onder de hoede van herderin Leen.

Er wordt gevilt, gerolfd en geplozen in de wol. Met heet water, zeep en man/vrouwkracht eindigen we met een glimmende, fris ruikende wolcreatie!

Dit is een dagworkshop die start om 10u en eindigt rond 16u. Jullie krijgen een lunch aangeboden, zodat we er nadien weer stevig kunnen invliegen.

Deze workshop kost 120€ pp. In deze prijs zitten alle materialen voor de workshop, lunch en drankjes inbegrepen. Iedereen gaat naar huis met een prachtige schapenvacht.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar sandra@destokvis.be. Je ontvangt een mailtje met de betalingsgegevens. Je inschrijving is definitief na ontvangst van betaling.

Kan je er jammer genoeg toch niet bij zijn, dan mag je iemand in je plaats sturen.