Punchneedle

Datum: 

26 november: 19.30-22.30u

Deze oude techniek is in België nooit echt doorgebroken, tot nu! Ondertussen is hij razend populair. Punch needle of een tuftnaald is een naald met een handvat waar een draad doorloopt. Door de naald door de stof te duwen ontstaan er aan de andere zijde lussen. Zo borduur je eigenlijk tapijtjes. Maar je kan van je lapje ook een tasje maken, een kussentje, een wandversiering, ...
Tijdens deze workshop maak je je eigen tapijtje/wallhanging.
Eva leert je werken met de Oxford punch needle #10 regular, die ze uit Amerika importeerde.
Deze naalden zijn ergonomisch gemaakt en supergemakkelijk te gebruiken.
Je kan je eigen ontwerp tekenen (print dit uit in zwarte lijnen van 5 mm dik) of je kiest er eentje van Eva. Bovendien zijn er erg veel kleuren draad om uit te kiezen. Maar je mag ook gerust je eigen wol meebrengen.
Het begin van een nieuwe verslaving...
De deelnemers krijgen een initiatie in deze techniek en maken een tapijtje van 15x20 cm.

Eva Verbruggen (@hetateliervanevav) heeft van handwerken haar beroep gemaakt. Ze is freelance handwerkster met een passie voor oude ambachten. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur.
Als leerkracht beheerst ze ook de kunst van het lesgeven en geeft graag deze kennis door. Eva schreef een boek ‘Het atelier van Eva V.’

Deze workshop kost 60€ per persoon, inschrijven kan door een mailtje te sturen naar sandra@destokvis.be. Je ontvangt een mailtje met de betalingsgegevens, je inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling. Kan je er jammer genoeg toch niet bij zijn, dan mag je iemand in je plaats sturen.