Koken op vuur

Datum: 

18 oktober 2019: 19u-22u

Wanneer heb jij laatst een vuurtje aangestoken om iets lekkers op te bereiden?

Hoe doe je dat eigenlijk, vuur aansteken zonder aanmaakblokjes, maar puur natuur?

Hoe kan je met zo weinig mogelijk materiaal toch een volledige keuken nabootsen met oven, potten en pannen? Met zo weinig mogelijk materiaal en met wat je zelf gemaakt hebt. Hoe weet je hoe warm je zelfgemaakte oven is?

Enne, valt er voor de inhoud van je potten ook wat te sprokkelen in de natuur?

In deze workshop leer je tips and tricks voor het aanmaken en beheren van je houtvuurkeuken. Je gaat aan de slag met gevonden aanmaakmateriaal, bijl en tondel.

Met herboriste en natuurkokkin Natalie ga je je buitenmaaltijd bereiden. Daar kunnen klassieke en vergeten groenten bij zitten, maar net zo goed wilde planten waarvan je de smaak nog niet kende.

Denk niet aan een klassieke barbecue! We maken geen grote hompen vlees en werken niet enkel met een grill. We bouwen wel een oven van steen, pakken eten in bladeren, hooi en klei in, gebruiken een dutch oven en een grote vuurplaat om een heerlijk vegetarische maaltijd te bereiden die we daarna opeten aan het vuur.

Deze workshop kost 55€. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar sandra@destokvis.be. Je ontvangt dan een mail met de betalingsgegevens. Je inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling. Kan je er jammer genoeg toch niet bij zijn, dan mag je iemand in je plaats sturen.