Fermenteren

Datum: 

25 oktober: 19u - 22u

Fermenteren.
Het schijnt dat dat gezond is. En poepsimpel.
Je hoort het overal en iedereen zou het moeten kunnen.
Maar je vind die levende wilde gefermenteerde producten zo goed als nergens.

Hoe maak je fermented goodness? En hoe moet dat eigenlijk proeven?
Hoe weet je of je fermentje echt bulkt van de gezonde beestjes, of je het maar beter laat staan?
En: hoe krijg je het verkocht aan picky eaters?

Deze avond proeven we verschillende klare fermenten
en gaan we vooral zelf ook aan de slag en bereiden zelf 4 fermenten waaronder al vast
zuurkool of kimchi en bietjes met dille.

Je neemt aan het einde van de avond een boekje met recepten en vier te verzorgen fermenten mee naar huis.

Ook mee te brengen:

Een schort

Snijplank

Dunschiller

Snijmes

4 glazen bokaals

de ingrediënten die je gaat fermenteren. (een lijst volgt later)

Deze workshop kost 45€ pp. Inschrijven kan door te mailen naar sandra@destokvis.be. Je ontvangt dan een mailtje met de betalingsgegevens. Je inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling. Kan je er door omstandigheden toch niet bij zijn, dan mag je iemand anders in je plaats sturen.